Massages
google-site-verification: googlebe4d3e5d3ae9ed58.html
Alta Cura Massagepraktijk Vilvoorde
Deep Tissue Massage Vilvoorde
Triggerpoints Massage Vilvoorde
Ontspanningsmassage Vilvoorde

Deep tissue massage (diepe weefsel massage) werkt in op de diepere spierlagen. Om dieper te kunnen werken, verloopt de masseerbeweging trager, maar met een hogere druk. Hierdoor ligt de focus meer op het verhelpen van bepaalde lichaamsklachten, zoals chronische nek-, schouder- en lage rugpijn, verkrampte spieren en geknelde zenuwen.


Bij deep tissue massage maak ik niet enkele gebruik van mijn handen, maar ook van mijn vingerknokels, onderarmen en ellebogen.  Meestal  sluit ik deze massage af met een rustgevende hoofd-en gelaatsmassage.
Triggerpointmassage Heb je  hoofdpijn, migraine, een   stijve nek en schouders, carpaal tunnelsyndroom, kuitkramp,  tintelingen in de vingers of benen, pijn die doet denken aan een hernia, duizeligheid, evenwichtsstoornissen,... ?     

Waarschijnlijk heb je  triggerpoints. Dit zijn kleine samentrekkingen -spierknoopjes- in de spieren  die verhard aanvoelen en pijnlijk zijn als je er op duwt, maar ook uitstralingen geven.


De afgeleide pijn is  het kenmerkende symptoom van triggerpoints. Zo kan bv. migraine veroorzaakt worden door triggerpoints  in de nek- en halsspieren, of pijn in de benen door triggerpoints in de bilspier.  Op de tekening hiernaast zie je in het rood de afgeleide pijn die je gewaarwordt, en de oorzaak (x) ofwel het triggerpoint.


Het probleem is vaak dat men niet verder kijkt dan waar de pijn zich bevindt, waardoor de oorzaak niet  gevonden wordt. 

Veel mensen leggen zich erbij neer of nemen maatregelen door bv. vroeg naar bed te gaan, ze mijden beweging en sport, slikken  pijnstillers of nemen een warme douche of een kersenpitkussen.

De onwetendheid is  dat de pijn kan  veroorzaakt zijn door triggerpoints en kan verholpen of minstens verminderd worden met triggerpointmassages.

Over het algemeen geldt: hoe langer de periode tussen het ontstaan van de klachten en het begin van de behandeling, des te groter het aantal nodige behandelingen.


Ondertussen kunnen meerdere klanten bevestigen dat hun klachten (migraine, lage rugpijn, kuitkrampen bij lopers, piriformis-syndroom, whiplash...) volledig weg zijn of     minstens verminderd.


Ik combineer deze behandeling steeds met een deep tissue massage  om   eerst een goede doorbloeding   van de spier op gang te brengen en   om afwisseling te creëren. Ook hier sluit ik meestal af met een rustige  hoofd- en gelaatsmassage.Ontspanningsmassage (relax) of klassieke Zweedse massage is één van de bekendste. Deze massage ontspant lichaam en geest. Het kalmeert het zenuwstelsel, versterkt het immuunsysteem en het stimuleert het loslaten van toxine (gifstoffen) in je lichaam. Door deze massage worden bepaalde stoffen in de huid aangemaakt die pijn verminderen en je een goed gevoel geven.


Je kan kiezen om ofwel je bovenlichaam, hoofd en benen te laten masseren ofwel om voor een deel van het lichaam te kiezen.


Bij deze massage maak ik langzame bewegingen en gebruik  ik de vier basistechnieken : effleurage (strijkingen), petrissage (kneden), fricties (krachtige cirkelvormige of dwarse bewegingen met de vingertoppen) en zo nodig tapotage (kloppen, slaan, hakken).


Hoofd-en gelaatsmassage. Moe, overprikkeld, burn out, hoofdpijn … Door geestelijke overbelasting kan je hoofd moe worden. Dat je onder spanning staat, valt ook van je gezicht af te lezen. Deze massage geeft een onmiddellijk gevoel van ontspanning. Ideaal voor mensen met stress. 


Cranio-sacrale massage. Het Cranio-Sacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke hersenvlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel wordt omgeven en beschermd door botten van schedel(cranium) en wervelkolom tot onderaan het heiligbeen(sacrum). Binnen dit systeem bevindt zich ook het zenuwstelsel. Het ritme van het hersenvocht wordt gecreëerd door een pompsysteem diep binnenin de hersenen. De botten van de schedel zetten uit, vervolgens worden de wervels lichtjes van elkaar geduwd, waarna het sacrum naar onder en vervolgens naar binnen roteert. Dit Cranio-Sacrale ritme uit zich als een uitdijende en inkrimpende golf die overal op het lichaam voelbaar is, vergelijkbaar met de beweging van eb en vloed.


Deze massage bestaat uit zachte, respectvolle manuele technieken. Hiermee worden energieblokkades opgelost en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Cranio-sacraal therapie brengt het zenuwstelsel weer in balans, en is vooral effectief bij de verlichting van trauma’s, rugpijn, maag- en darmklachten, hoofdpijn, whiplash, vermoeidheid en immuniteitsproblemen.


Momenteel is er een klantenstop - nieuwe klanten zijn helaas even niet mogelijk

Openingsuren: woe 9u00-12u00, do 19u00-21u00, vr 9u00-15u00

Voor een afspraak tijdens deze uren: bel +32(0)468/22.81.92 of e-mail: info@altacura.be

Adres: Koningslosteenweg 22, 1800 Vilvoorde, België